Ilse Sapkota-Bennink

Ilse woont met haar gezin in Nepal. Vanuit hier coordineert ze samen met haar man Shiva ontwikkelingsprojecten op het platteland. Ook runnen ze samen een reisbureau ‘Pure Nepal’. Nog maar net hersteld van de zware aardbeving in 2015, nu de lock down. Er zijn geen inkomens. Geen inkomen geen eten. Daarnaast wordt er vanuit de regering hard opgetreden wie zich niet aan de C-maatregelen houden. Mensen hebben honger en zijn bang. Ondanks dat blijven Ilse en Shiva zich inzetten en proberen zoveel mogelijk mensen aan eten te helpen met behulp van donaties.
Maar ook zelf staan ze onder vuur, want er zijn geen reizen te boeken, ook zij hebben geen inkomen. Nu heeft Ilse een virtuele reis bedacht, drie reizen die te bestellen zijn. Opgeschreven door Ilse en prachtig geïllustreerd. Wij zijn al weer even in Nepal geweest en al zittend voor het slapen gaan de ‘Homestay in Dading’ gedaan. Prachtig verhaal ‘De waterput’ met de geuren en kleuren van Nepal. Dank!!

In 2011 hebben wij een rondreis door Nepal mogen maken en hebben we Ilse en Shiva ontmoet. We hadden een ‘homestay in Dhading’ bij hen geboekt via Het Andere Reizen. Na een hartelijk ontvangst reisde we over het platteland en sliepen bij de mensen thuis. Dit heeft veel indruk op mij gemaakt, zo dichtbij hoe de mensen daar leven. Het vele werk wat ze hebben verzet met Diyo Nepal werd zichtbaar. Met kleine en met grote dingen.

Ilse Sapkota-Bennink