Laurenca Sewalt

Wat dichterbij huis:  Laurenca samen met het varkentje Jerommeke. Laurenca is niet te vinden/schilderen zonder een dier. Samen met Henk zijn ze hun droom achterna gegaan en runnen ze inmiddels in Frankrijk een dierenparadijs ‘Association paradis d’animaux’. Hier worden dieren opgevangen die verwaarloosd of mishandeld zijn geweest en dieren die met spoed een huis nodig hebben. Ze krijgen hier een beter leven en waar ze van hun oude dag kunnen genieten. Met alle liefde worden ze opgevangen en in de dierenfamilie opgenomen. Bange dieren krijgen weer vertrouwen en levenslust. Er ontstaan ook de meest bijzondere vriendschappen tussen de verschillende dieren. Dit wordt prachtig in beeld gezet op de fb pagina, zo leuk om te volgen en al die verschillende karakters van de kippen, varkens, paarden, katten, honden, schapen, ieder dier zo’n eigen wezentje.

Laurenca gaat vlot door de verf, zo vrolijk en zacht om te schilderen. En dan het varkentje, zoveel haar. Ik ben verliefd op zijn streepjes. Mijn eerste dier op deze manier. Ik schilder eerst zijn oortje verkeerd, er klopt iets niet, hij maakt contact met zijn oortje, zo klopt hij weer. Haar liefde voor dieren en het plezier hierin voel ik erin terug. Het is ook behoorlijk aanpakken en doorzetten geweest om het dierenparadijs zo voor elkaar te krijgen en het te blijven runnen. Respect.

Ze zijn inmiddels een stichting en kunnen alle hulp gebruiken. In de zin van donaties maar ook in spullen als voer, medicijnen, dierenkleden, speelgoed ed.. En altijd wel iemand die die kant op gaat en wat mee kan nemen.  
https://www.facebook.com/pg/DierenparadijsFR/posts/?ref=page_internal
#braveandBeautiful.