Over mij

 Nadia Roozendaal.

Mijn passie. Tekenen en schilderen en eigenlijk alle creatieve materialen rondom vind ik heerlijk. Mixed media. Van het spelen en experimenteren met materialen tot verfijnd tekenen van portretten in olieverf en houtskool. Mijn grootste inspiratie is de natuur en de mens in zijn uitdrukking. De ziel van de natuur, van een mens vangen of een glimp ervan. Maar net wat wil en zich aandient. En uitstapjes naar andere materialen vind ik heerlijk!

Mijn eerste ingeving als kind was dat ik voor de aarde wilde zorgen, ik studeerde milieukunde en wilde graag actie om voor ons natuur& milieu op te komen. Mijn pad liep anders waarin ik vele waardevolle ervaringen heb opgedaan in de zorg, waar ik bijna 20 jaar heb gewerkt.

Al heel wat life events en portretten verder kom ik weer terug bij waar ik mee startte, werken met en voor de natuur. Kunst maken op een natuurvriendelijke manier. Kunst en duurzaamheid. Kan dat? Hoe gaat dat samen? In mijn atelier heb ik ondertussen veel materialen verzameld waar ik graag mee teken en schilder. Kant en klaar uit de winkels. Maar waar teken en schilder ik dan mee? Hoe deden ze dat vroeger? Hoe kan ik zo dicht mogelijk komen bij duurzame kunst wat vriendelijk is voor de natuur, dieren en mensen? Ik heb er nog geen antwoord op. Maar ik wil het gaan onderzoeken en me erin specialiseren. Ik hoop jullie en andere kunstenaars hierin mee te nemen, om bewuster te worden en te inspireren om ook mee te denken en doen. Tekenen en schilderen is voor mij een noodzaak, voor alle kunstenaars vermoed ik, maar ik kan kiezen hoe en waarmee.

Openlucht Atelier is ontstaan in 2010 toen ik workshops wilde geven maar ik geen ruimte had en de openlucht mijn ruimte werd. Inmiddels heb ik een knus zolder Atelier en kan ik zowel binnen als buiten werken.

Geïnspireerd door:
Opleidingen, bijscholingen en cursussen. De mensen die ik onderweg tegen kwam. In het bijzonder: Kaderjaarcursus handvaardigheid te Leiden; Dans improvisatie van Birgit Haberkamp, SKVR te Rotterdam; SPH, in het bijzonder de lessen van Roeland Hoefsloot; PPCH, in het bijzonder de lessen van Wanda Dondorp en Ton Wilken; Intuïtief Mandala tekenen bij Anne van Vliet; Workshop ’T tijdloze uur van Inge Vreeswijk, leerling van Michiel Dhont. E-learning Kruiden Spirit bij Yvonne Vrijhof, Heks & Kruid (2016). Biodanza, de dans van het leven, bij Renée Mars. 
De Natuur. Mijn moestuin. Mijn dochter.

Online teken en schildercursussen:
Leerbeterschilderen: portretschilderen, bij Esther van Tilburg; Artistic Charcoal portraiture: creating atmosfhere en Expressive Animal portraits in watercolor bij Sarah Stokes; Illustrating Nature: A creative Exploration bij Laura McKendry; Introduction to Children’s Illustration bij Adolfo Serra; Contemporary oil portraiture bij Torsten Wolber; Creating liquid watercolors and botanical inkt bij Gina en Miguel (Tortolita  Inventiva).

Opleidingen:
● Jezelf in beeld door creatief lichaamswerk, De Kleine Tiki, Breda (2022/23)
● ‘Jij Natuurlijk’, natuur coaching (Thee met koekjes, Den Haag. (2016, wegens life event het laatste stukje niet af kunnen ronden)
● Analytische Tekentherapie (post HBO PPCH Amsterdam, 2004-2008);
● Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH Hogeschool Rotterdam, 2000-2004);
● Milieukunde (Hogeschool Delft, 1993-1998);