Nadia Roozendaal

Openlucht Atelier ben ik, Nadia Roozendaal.

Ik herinner me nog goed toen een  medecursist op een cursus handvaardigheid een grote kwast ter hand nam. Op een groot vel papier maakte ze wilde streken heen en weer, het spetterde er vanaf. Het zag er zo geweldig uit, ze had er zoveel plezier in. Dát wilde ik ook eens proberen. Ik kocht een grote kwast en een groot vel papier. Het eerste uur heb ik met angst en beven naar dat grote lege vel gekeken. En toen ik eenmaal de eerste streek maakte was ik verkocht, het was zo fijn en ik ervaarde  zoveel ruimte. Deze ervaring heeft me op het spoor gebracht naar de opleidingen en cursussen die daarna volgden, hoe ik op de dag van vandaag graag werk.

Mijn werkwijze is intuïtief en experimenteel, door te voelen en uit te proberen wat er in me opkomt laat ik ontstaan. Het is voor mij een heerlijke manier om mezelf te uiten en te Zijn. Waarin het proces belangrijker is dan het eindresultaat. Al is mijn ervaring dat wanneer je je ideeën loslaat en vanuit je gevoel werkt, de mooiste werken ontstaan. Elk werkstuk is een soort van conversatie met mezelf. Elke lijn, vorm, kleur of symbool dat ik neer zet vertelt me iets, doet me iets. Dat kan prettig en ontspannend zijn, maar dat kan ook niet prettig zijn waarbij ik veel weerstand ervaar. Wanneer ik ernaar luister geeft het me inzichten, belicht het oude en nieuwe wegen. Er ontstaat ruimte die doorwerkt in alles wat ik doe.

Graag betrek ik de natuur hier ook bij, wordt het een steeds belangrijker onderdeel van mijn werk. Natuur is zo divers, werkt op zoveel verschillende manieren door en bij iedereen weer op een hele eigen wijze. De natuur geeft prachtige inspiraties en werkt als een bijzondere spiegel van de ziel.

Graag neem ik je mee in deze manier van werken, ofwel jouw manier van werken!
Wat is jouw manier van werken? Wie ben je? Wat vind je prettig en wat niet? Durf je te experimenteren? Mag het  misgaan? Mag het lukken?

Ik nodig je uit mee te spelen, uit te vinden en te experimenteren, Welkom!

Portret schilderen vind ik geweldig en heerlijk om te doen. Het is anders werken dan ik hierboven beschrijf, al gebruik ik deze wijze zeer zeker. Door vrij te werken heb ik geleerd om fouten te mogen maken, voel ik me los in het portret schilderen en heb ik vertrouwen dat het uiteindelijk goed komt. Ik vind het een uitdaging om steeds weer de persoon met zijn of haar energie in een schildering te vangen. Ik verbind me en stem af. Elk portret heeft zijn verhaal, elk gezicht heeft een verhaal.

Geïnspireerd door:
Opleidingen, bijscholingen en cursussen. De mensen die ik onderweg tegen kwam. In het bijzonder: Kaderjaarcursus handvaardigheid te Leiden; Dans improvisatie van Birgit Haberkamp, SKVR te Rotterdam; SPH, in het bijzonder de lessen van Roeland Hoefsloot; Jaarcursussen ‘Het verwonde kind in volwassenen’, ‘Persoonlijke ontwikkeling’, ‘De taal van tekeningen’ en workshops ‘Familie systemen’ olv Wanda Dondorp, het PPCH; Intuïtief Mandala tekenen bij Anne van Vliet; Weekcursus authentiek zingen olv Ronald Naar; Workshop ’T tijdloze uur van Inge Vreeswijk, leerling van Michiel Dhont.
E-learning Kruiden Spirit bij Yvonne Vrijhof, Heks & Kruid (2016). ’De betekenis van kindertekeningen’, door Theresa Foks-Appelman (3 dagen in maart 2016). Avondbijeenkomst ‘Teken je gesprek’, LBBO te Zeist (oktober 2016). Biodanza, de dans van het leven, bij Renée Mars (vanaf 2016);
Online Cursus ‘leerbeterschilderen’, portretschilderen van Esther van Tilburg (2019/2020); Boek: ‘SoulCollage’ van Seena B. Frost; Online cursus ’31 dagen Archetypen Soul Collage’ van Life Creations (2020); Cursus ‘Introduction to children’s illustration’ door Adolfo Serra (2020);  Cursus ‘Illustrating nature’ door Laura MCkandry (2021);  Cursus ‘Artistic Charcool portraiture: creating Atmosfhere’ door Sarah Stokes (2022)
De Natuur. Mijn moestuin. Mijn dochter

Ervaringen
Ruim  18 jaar ervaring in de zorg met kinderen en volwassenen.
12 jaar heb gewerkt als ambulant begeleider met kinderen binnen gezinnen en op school. Kinderen met een indicatie of rugzakje, die wat extra’s nodig hebben.

Opleidingen:
● ‘Jij Natuurlijk’, natuurcoaching (Thee met koekjes, Den Haag. Vanaf september 2016 gestart, jaaropleiding.)
● Analytische Tekentherapie (post HBO PPCH Amsterdam, 2004-2008);
● Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH Hogeschool Rotterdam, 2000-2004);
● Milieukunde (Hogeschool Delft, 1993-1998);