De natuur

De natuur geeft prachtige inspiraties en spiegels voor de ziel.

vkldrup

NATUUR IS OOK IN ONS, WIJ ZIJN NATUUR!

De natuur is een heerlijke plek om te zijn. Waar je kunt ontspannen, even lekker uitwaaieren, je hoofd even legen, je lichaam even helemaal resetten, nieuwe ideeën bubbelen, etc.
Er zijn meerdere onderzoeken geweest die aantonen dat de natuur een helende werking heeft op mensen.
We kunnen veel leren van de natuur, door in de natuur te zijn of af te kijken hoe processen in de natuur werken.
De natuur groeit zoals die groeit, elke bloem groeit zoals die groeit in die omgeving in die grond en die voeding. Iedere bloem weer op zijn eigen manier. Alles in de natuur heeft zijn eigen plek, zijn functie of doel en heeft zo zijn strategieën om te overleven en te zijn. Net zoals ieder mens uniek is en zijn eigenaardigheden en wijsheden heeft.
Natuurwijsheden die we zijn vergeten. Ik ook, hoe meer ik in de natuur ben, me ermee verbind en me erin verdiep, hoe meer ik me verwonder hoe schoon en divers natuur is, hoe alles samenwerkt en samenbrengt. En dat dit ook in mij zit, ik hier onderdeel van uit maak. Er zijn prachtige parallellen te ontdekken in eigen ontwikkelingen en de natuur zoals we die buiten zien. Neem bijvoorbeeld de Seizoenen,

WINTER waarin zich alles klaarmaakt voor de lente. Zaden die in de herfst zijn gaan zwerven naar precies die plek waar ze onder de grond of onder bladeren zich uiteenzetten.
LENTE waarin als eerste de bollen zich laten zien in al hun kleur en pracht. De eerste bijen en andere dieren ontwaken zich uit hun winterslaap. Andere zaden ontkiemen zich met grote hoeveelheden tegelijk, een paar plantjes die maar zullen overleven.
ZOMER waarin alles zijn hoogte punt heeft bereikt. Bloemen staan prachtig in bloei, gewassen dragen vruchten, vogels vliegen uit. Geurige bloemen.
HERFST waarin de natuur zich terug trekt en los laat wat niet meer nodig is om de winter door te komen. Bladeren vallen, bloemen laten hun zaden vliegen, een intens dieprood en tegelijkertijd kaal landschap.

Ga voor jezelf maar na welke associaties of gevoel elk seizoen bij je oproept. Wat vertelt het je?
De seizoenen zijn overal, het hele jaar door, in de maancyclus, de vrouwencyclus, in elke fase van je leven, in alles wat we doen.

NATUURLIJK