Ontstaan van

Openlucht Atelier is in 2010 ontstaan uit een behoefte om ervaringen rondom tekenen en schilderen te gaan delen en bij een gebrek aan een binnenwerklocatie. Waarom niet naar buiten? Buiten is een prachtige werkplek, je komt letterlijk in beweging en komt dichtbij de  natuur.  Het geeft een mogelijkheid dichtbij jouw natuur te komen, je inspiraties, energieën, krachten en creativiteit. Ruimte voor jezelf. Dat voor jezelf te creëren is in deze tijd voor veel mensen al een grote opgave op zich. Iedereen is tegenwoordig zo hard aan het rennen dat het lijkt alsof je alleen maar mee kunt rennen. De natuur biedt ruimte en is zoals die is. Prachtig.
Het Openlucht Atelier was geboren. Inmiddels zijn de activiteiten niet alleen maar buiten in de openlucht, maar ook binnen! De weergoden doen namelijk niet altijd mee en ook in de koude seizoenen wil het Openlucht Atelier activiteiten kunnen bieden.  Afgestemd op de seizoenen en het weer op het moment van aanvang.

De kolibrie in Openlucht Atelier. Als kind was ik gefascineerd door de kolibrie, zijn kleuren, snelheid, het stil hangen in de lucht door zijn vleugels heel snel te bewegen. Waar de kolibrie woonde, het regenwoud, vond ik ook heel boeiend. Het groen, de longen van de wereld, land van indianenverhalen. Ik had in geen jaren meer aan de kolibrie gedacht tot er een Kolibrievlinder in mijn tuin vloog. Geen weet van zijn bestaan, hangt er ineens een vlinder stil in de lucht! Geweldig mooi. En later tijdens een vakantie laat de kolibrie zich zien op het moment dat ik aan het zoeken ben naar een logo. Dus ja, de kolibrie is bijna letterlijk het logo ingevlogen.
De Kolibrie staat voor mij voor aandacht, centreren, wendbaar, inspireren, kleurrijk, warmte en plezier. Werken met hart en handen, en ja soms heb je ook je hoofd erbij nodig. Waar samen doen een belangrijk onderdeel is, met elkaar of naast elkaar. We kunnen elkaar bestuiven met prachtige bloemen en mossen!
De kolibrie raakt ook het kind in jezelf, je zijn, je kern. Waar droomde je als kind van? Of wat speelde je het liefst? Hierin zitten vaak schatten verborgen, schatten die we tijdens het opgroeien en volwassen worden vaak vergeten zijn of misschien mochten ze er helemaal niet zijn. Schatten die de moeite waard zijn te (her)ontdekken!

kolobrie (2)

 

Mijn wens voor Openlucht Atelier

is natuur en het sociale werk met elkaar

Verbinden,

Samen creëren.

Natuurlijk Zijn!