Voedselverhalen: De Rode Kool

Voor een paar maanden doe ik samen met Peggy Munnikhuis mee met voedselverhalen. De rode kool editie. In deze periode mogen we de kool verzorgen, planten, water geven en mee kletsen. Hopen we dat het groeit als kool, en ondertussen leren we veel van de kool als bodemindicator. Bij elkaar zal het veel inspiratie opleveren met een leuke groep mensen, voedselverhalen en kunst. Wanneer de rode kool geoogst wordt, gaan we er inkt van maken. Dan leggen we de kleuren bij elkaar zodat er een kaart van Gouda zal ontstaan. Dit zal wat vertellen over de bodem op verschillende plekken in Gouda, kunnen we ze met elkaar vergelijken. Daarnaast is er tijd voor kunst!

De kleuren van de kool bepaald de ph waarde van de grond en het blad kan vertellen over vervuilingen in de grond. De rode kool geeft ook prachtige botanische inkt, waar kunstzinnig wat uit te halen valt.

Lees meer over het project: https://goudabruist.nl/project/10800/voedselverhalen–de-rode-kool-editie

In de volgende linken kun je de rode kool volgen:
in onze nieuwe tuin en
in voedselbos Goudse Hout