Walnotenpapier maken

Zelf papier maken is ook een grote wens van mij. Mijn eigen inkt, verf en papier!! Daar gaat veel tijd in zitten. En wat is goed papier om her te gebruiken? Afgelopen half jaar heb ik havermelkpakken verzameld en al kokend ontleed. Mooi stevig crème wit papier zit daarin verstopt.
Steeds heb ik het uitgesteld tot ik walnoteninkt ging maken en walnotenpulp had, hoe zou walnotenpapier zijn? Maar dat vraag meteen actie anders is de pulp niet meer goed. Dus halsoverkop de verworven havermelkpapier versnipperd en een dag in water laten zitten. Mixer erop, mixer stuk. Nieuwe mixer erop. Eerst wat zonder de pulp, want ik weet nog steeds niet wat het pure havermelkpulp me aan papier kan leveren. Hierna de pulp erbij. En eigenlijk had ik er maar weinig van nodig, het water kleurt meteen walnoot. Intensief maar heerlijk proces om te doen. Kamer onbegaanbaar. Plassen met water. Veel handiger dit op een zomerdag buiten te doen! Maar dan hangt het daar!! Mijn eigen papier. Blij mee.

En dan heb je het papier. Wat gaan we daar mee doen? Ik vind een leuk idee om een boekje te maken vanuit zomaar wat. Loslaten. Spelen. Op een groter vel. En dan vouw je hier een boekje van. Op elke pagina heb je dan ineens weer een hele nieuwe schildering waar je in kunt verfijnen. Spelen. loslaten. verbinden. De kaft is van zelf geschept walnoten papier. De pagina’s een gerecycled A3 papier. Voornamelijk botanische inkt met vleugjes zelfgemaakte verf vanuit pigment. Klik hier voor een video kijkje in het boek.

En je kunt er natuurlijk ook gewoon op tekenen!! Walnoten inkt op walnoten papier. Houtskool, Galappelinkt, Wede aquaverf, kalksteen van vakantie uit Denemarken en mini accentje blauw/groen pastelkrijt uit de doos. Maat 15×11 cm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *