Welkom!

Welkom op deze eerste blog van deze vernieuwde site, het samenvoegen van de Kunst van Moestuinieren. Voortaan ga ik werken vanuit een vernieuwde opzet, vanuit Openlucht Atelier, waarin ik Kunst en Duurzaamheid wil gaan verbinden. Ik ga op zoek naar alternatieve natuurlijke verven en inkten, materialen en papier. Ik heb al prachtige boeken en filmpjes  gezien om zelf verf, inkten en eigen materialen te maken van natuurlijke materialen die overal om ons heen te vinden zijn. Helpend voor de natuur, voor de aarde en dus ook voor onszelf en ook goedkoper voor je portemonnee! Het nodigt uit om naar buiten te gaan en om ons heen te kijken, te voelen en te ademen.  Dichterbij de natuur, dichterbij onszelf.

Eerst wilde ik ook materialen uit de winkel onder de loep nemen, want waar schilder ik dan mee? Maar na één materiaal onderzocht te hebben, waarin meteen zo duidelijk het conserveermiddel pesticide in zat, ben ik gestopt. Omdat in alle kant en klare middelen altijd conserveermiddelen zitten, wat nodig is om het zo lang houdbaar te laten zijn. Ik wil me vooral gaan focussen op alternatieven waar ik blij van word. Wat ik eerder in huis gehaald heb zal ik ook gewoon gebruiken, ik zal hier bewust mee om blijven gaan.

In Kunst Natuurlijk! ga ik werken verzamelen waarin ik vooral met eigen gemaakte natuurlijke materialen heb gewerkt en vriendelijk zijn voor plant-, dier,- en mens. In de blog berichten hou ik jullie op de hoogte van de processen die eraan vooraf gaan. Hoe maak je verf en inkten? Hoe kom je aan je grondstoffen en hoe verwerk je ze? Experimenten en spelen met wat je vindt!
Komende tijd ga ik ook werken aan eigen projecten, waarin ik mijn onderzoek naar duurzame alternatieven mee kan nemen. Ik heb ervoor gekozen om ook een goede doelen project op te nemen, dierenopvang het Dierenparadijs.  Omdat ze geweldig werk doen en ik hen graag wil steunen. En zo kan ik ook oefenen in dieren tekenen geïnspireerd op de mooie foto’s van de dieren in het Dierenparadijs. Tekeningen die hieruit voorkomen verkoop ik, het origineel of een druk ervan. De opbrengt minus eventuele materiaal en drukkosten gaan in zijn geheel naar de mooie dierenfamilie in het Dierenparadijs. Daarnaast blijf ik schilderen in (portret)opdrachten, deze zijn altijd welkom!
Lees meer over mijn projecten via het menu!

Wil je op de hoogte worden gehouden van mijn proces  kunst en duurzaamheid te verbinden of zoek je inspiratie en wil je mee doen? Schrijf je dan in, dan krijg je mails zodra er een nieuw bericht verschijnt. Wil je niets meer ontvangen kun je je ook makkelijk weer uitschrijven via een link onderaan de mail.

De site van de Kunst van Moestuinieren zal in loop van het jaar worden opgeheven, alles zal via Openlucht Atelier gaan. De creatieve filmpjes die gemaakt zijn voor de Kunst van Moestuinieren heb ik opgenomen onder portfolio, die zijn me dierbaar en geven een mooie indruk van creatieve processen en inspiraties.  Alle filmpjes blijven, alsook opgenomen in mijn moestuin,  op YouTube te vinden via mijn videokanaal Openluchtatelier.

Graag tot de volgende keer!

Hartelijke groet,
Nadia Roozendaal